Hűtőautó, ha hagyományőrző a rokonság

Megmenthet egy esküvőt a rokonok haragjától a hűtőautó? Abszolút!

A lánykérést követően azonnal fejest kellett ugranunk az esküvő szervezésbe, mert a járvány miatt két éve csúszik az esküvői szezon. Ez azt jelenti, hogy nagyon sok helyszín naptára már 2022-23-ban is telített, hiszen kétszer-háromszor több pár „verseng” a helyekért. Ez nem csak a lehetőségeinket limitálta, de rengeteg kompromisszumot is követelt a részünkről. A végén szerencsére megtaláltuk azt a helyet, amely mindenkinek tetszik és a szolgáltatások is a lehető legnagyobb mértékben megfelelnek nekünk – kivéve egy apró részletet. A hely hűtőkapacitását. Erre vágta rá Édesapám, hogy hűtőautó, a telefonban, amikor meséltük neki! De ne szaladjunk ennyire előre! A történetnek van eleje is természetesen.

A rokonságunk nagy része falusi lakodalomra készült. A szüleim közel 300 fős vendégsereget fogadtak, s sokan közülük a mi meghívottjaink listáján is szerepelnek. Nagyon magas a mérce, és valószínűleg csalódni fognak, ha megtudják, hogy ennél modernebb ünnepségre hivatalosak, így az, hogy mindenkivel közöljük, a hűtőkapacitás miatt ne hozzanak tortát (mert felénk az a szokás, hogy a közeli rokonok tortával érkeznek a lakodalomba), szóba se jöhetett. Ennyit meg szerettünk volna hagyni a régi szokásokból. Viszont álmaink helyszíne sajnos limitált hűtőszámmal rendelkezik, amelyeket a menyasszonyi tortának, aprósüteményeknek, s egyéb hűtendő dolgoknak tartanak fel, így négy tortánál többet nem vihettünk oda. Szerencsére apukám tapasztalt vendéglátós, s rögtön tudta a megoldást a bajra. Ez, mint említettem a hűtőautó.

hűtőauto1_regina

Hova fér el egy egész hűtőautó?

A birtok, amelyen a Nagy Napunkat tartjuk, hatalmas területen helyezkedik el, de a hűtőautó kihelyezésének szempontjából ez igazából teljesen mindegy, ugyanis nem tehetjük a kocsit valahova a háttérbe, ahol senki se látja, mert egyrészt egy kisebb túra az út oda-vissza, másrészt az autónak áramforrásra van szüksége a működéshez (és persze a helyszínnek is van beleszólása). Ezt szerencsére a helyszín felár ellenében biztosítja nekünk. A párom és a család is egyetért abban, hogy ez csekély ár azért, hogy mindenki boldog legyen. Az autóbérlésnek is vannak természetesen költségei, de mivel több helyen meghúztuk a határt, eltudunk annyit különíteni a büdzséből, amennyire itt szükség van.

Hogy miért is ez a legjobb helyszín, amit találhattunk? Nem csak a rengeteg kedvesség és segítőkész hozzáállás miatt, hanem azért is, mert olyan helyet találtunk a furgonnak, ahol nincs szemelőtt, de mégis csak pár perc távolságra van a lakodalmas pavilontól. Ez egyben azt is jelenti, hogy nulla zajszennyezéssel kell számolnunk. Ennél nem is lehetne tökéletesebb.

Melyik hűtőautó kölcsönző megbízható?

Személy szerint ezt Édesapám intézte. De, ha beírjuk a keresőbe, hogy hűtőkocsi bérlés, akkor többet között a http://www.hatarauto.hu/hutoauto/ találatot kapjuk. Érdemes fórumokon, az oldalak hozzászólásaiban tájékozódni arról, hogy az ügyfelek közül ki mennyire volt elégedett. Ők azok, akik sosem hazudnak, és nem rejtik véka alá az elégedetlenségüket. Így könnyen meggyőződhetünk arról, megfelelő-e a szolgáltató számunkra ár-érték arányban.

hűtőauto2

Megéri a hűtőautó bérlés?

A szüleim vendéglátó helyiségében is sokszor probléma volt a hűtőkapacitás. A legtöbb helyszín nem arra vállalkozik, hogy 10-15 tortát tároljon. Már csak azért sem, mert ez az utóbbi években már egyáltalán nem divat. A pár maga intézi az egész esküvőt, s a rokonságnak nem jut szorgos szerep. Hogy ez mennyire ideális, kérdéses, de a helyszíneknél eldől a vita: nincs hely. Mindent nem, de ezt a problémát meglehet oldani hűtőautó bérléssel. Ha megbízható a szolgáltató, az autó műszaki állapota is rendben van, s mindenki jól érzi magát a végén, akkor abszolút megéri a befektetést. Olyan esküvőkön, amelyet pedig egy az egyben szabadban akarnak tartani a párok, a legjobb választás. Sokkal takarékosabb, mint hűtőszekrényeket kitelepíteni egy aggregátor mellé. Arról nem is beszélve, mennyire csendesebb.

Share this Post