Bojler, avagy a költözésünk története

Az építkezésünk története, avagy a házépítéstől a bojler kiválasztásáig

Alapvetően én nem tartom magamat lakberendezőnek vagy elképesztően stílusos, nagyon kifinomult ízléssel rendelkező valakinek, mégis valami olyan lakberendezési és építkezési láz tört rám az elmúlt hetekben, hogy magamon is nagyon megdöbbentem, hogy ilyen lakozik bennem. Hiszen azt nyilván tudtam, hogy a divat, a stílusosság, sőt még a lakberendezés is egészen közel állt hozzám, de emellett arról fogalmam se volt, hogy az építkezés is ennyire tud engem érdekelni. Arról meg aztán végképp nem, hogy a bojlerektől kezdve a csövek kialakításáig, a lámpa vezetékek futtatásán át, a csempék kiválasztásáig minden folyamat ennyire fog engem érdekelni és olyan mértékben részt fogok benne venni, amennyire az elmúlt egy két hónapban kivettem belőle a részem. Tulajdonképpen mai napig nem is igazán értem, hogy hogyan létezik, hogy én ennyire belevetettem magamat ezekbe a folyamatokba. Egész eddigi életemben, abban a hitben voltam, hogy ezek a dolgok engem abszolút nem izgatnak és soha nem is fog érdekelni az, hogy példának okáért milyen bojlert választunk, ezzel az elképzelésemmel ellentétben viszont abszolút be voltam pörögve attól, hogy most ezt is nekem kell kiválasztani és tulajdonképpen az egész házat, amelyben majd élni fogunk én tervezem meg a legkisebb tényezőjétől a legnagyobbig.

Azt hiszem, el sem tudom mondani mennyire inspiráló dolog ez és mennyire jó egy ilyen fajta nagy építkezésbe bele vágni. Bár tulajdonképpen nem is tudom hol kezdődődött az egész, talán ott, hogy pár hónappal ezelőtt egyik nap a párom teljesen random módon közölte velem, hogy ő építkezni akar és összegyűlt a pénz, amit ő az építkezésre szánt és most szeretne ebbe belevágni, úgyhogy lehetőleg minél hamarabb mutassak erre egy tervet, hogy szerintem, hogyan és minként kellene belevágnunk ebbe a folyamatba. Erre én teljes lelkesedéssel neki láttam összeszedni a gondolataimat és elkezdeni közösen megtervezni a közös jövőnk családi fészkét, a meseszép otthonunkat. Tulajdonképpen az nem volt kérdés, hogy ez helyileg hol legyen, hiszen a szüleimtől örököltem egy viszonylag nagy telket Törökbálinton így az szinte teljesen egyértelmű volt, hogy a Törökbálinti telek lesz az építkezésünk helyszíne. Innen már csak a tervezést kellett elkezdeni, melyet az egyik építész barátnőmmel és a párommal kezdtünk el megtervezni mely egyszerűen óriási nagy élmény volt és mai napig a tervezés minden egyes szakasza elképesztően nagy élményt nyújt számomra, oly szinten, hogy még a bojler kiválasztását is élveztem.

A bojler kiválasztása, avagy miért mindig a bojlerekkel van a problémám?

Az első és számomra legnagyobb probléma az volt, hogy viszonylag későn esett le számomra, hogy ez bizony már nem a panel, vagy a társasház ahol központi vízvezeték rendszer van, hanem ez bizony már kizárólag csak bojleres megoldással fog működni. Számomra valami miatt a bojlerek szinte ilyen egyfajta mumusoknak számítanak, mivel gyermekkoromban nagyon rossz tapasztalataim voltak azzal, hogy miután én mindig nagyon későn fekvő voltam ezért igazából mindig, amikor oda értem volna, hogy én fürdök mindig elfogyott már a meleg víz és szenvedhettem azzal, hogy hideg vízben kell fürdenem. Amikor pedig átköltöztünk panelbe szinte megváltásnak számított számomra az, hogy végre annyit fürödhetek, amennyit csak akarok méghozzá meleg vízben. El sem tudom mondani mekkora örömöt okozott ez akkor számomra és akkor megfogadtam, hogy na, én csakis olyan lakásba fogok, költözni ahol nem bojleres megoldás van. Ehhez képest természetesen az építkezésünk közepén döbbentem rá, hogy bizony itt nem lesz központi korlátlan meleg víz, itt egészen biztosan csak bojleres megoldás elképzelhető. Hát mondanom sem kell itt kezdődött el a pánikom és az, hogy akkor én nem is akarok kertes házat ilyen áron. Természetesen a párom viszonylag hamar lenyugtatott és elkezdett velem olyan nagy kapacitású bojlereket nézegetni, melyeknél nem merülhet fel az én féltett problémám. Végül hosszas keresgélés után meg is találtuk a számunkra legideálisabb bojlert az alábbi weboldalon https://www.ventil.hu/bojler-vizmelegito és sikeresen meg is vettük, így többet ezzel sem lesz problémánk.

Hogy barátkoztam meg a bojler gondolatával?

Persze, amióta megvettük valahogyan próbáltam egyre inkább barátkozni az adott opcióval, hátha egy rövid idő után áttör bennem ez az antipátia a bojlerek irányába. Ám rá kellett döbbennem, hogy semmi okom nem volt tartani tőle. Tökéletesen működik, mindig van kellő melegvíz, igazából még esztétikus is a modern kivitel. Úgyhogy már egyáltalán nem foglalkozok ezzel, hanem élvezem a csodálatos álom otthonunk épülését és egyre jobban várom, hogy végre valahára kész legyen a csodálatos kis családi fészkünk, melybe majd remélhetőleg a gyermekeink is jól fogják magukat érezni.

Share this Post