A legjobb műterem Budapesten

Hogy miért választottam ezt a műtermet? Máris elárulom

Néhány éve már a fotózás a szakmám. Magazinoknak készítek képeket adott ruhakollekciókról. A munkámhoz nem csak a modellek és a felszerelés megléte volt létfontosságú, hanem egy tökéletes műterem is, amire a nehéz helyzetekben is számíthatok. Egy fotósnak igazán fontos a jó hely. Mivel többnyire csak a ruhadarabok kiemelése a fontos számomra a képek során, ezért nekem nem kell különleges helyszínekre eljutnom vagy a természetben készítenem a képeket. Ennek nagyon örülök, mert így könnyebben el is tudom készíteni a fotókat, nem kell az idő viszontagságaihoz igazítani a fotózásokat.

A műterem előnyei

Én a G3 stúdiót választottam a műtermemnek, aminek számos oka van. A hely nagyon kényelmes, a hangulat kiváló, így a munka is gördülékenyebben megy. Ami számomra talán a legfontosabb tényező volt, hogy egy éjjel-nappal bérelhető stúdió legyen a hely. Sokszor van, hogy az utolsó pillanatban, akár néhány órával a leadás előtt még bejön egy-két olyan ruhadarab, amit meg akarnak jelentetni az újságban a többi magazin előtt, így ilyenkor nekem is gyorsan kell cselekednem. A sebesség azonban nem mehet a minőség rovására, mégsem állíthatok oda másnap olyan képekkel, amit a nappalimban fotóztam. Ezért jött jól, hogy találtam egy olyan műtermet, amit akár az éjszaka közepén is használhatok, és a gyors foglalásnak hála, nem kell napokat vagy heteket várnom az időpontokért. Fontos szempont volt a választásban még a helyiségek nagysága is. Habár nem sokszor fordul elő, de van olyan is, hogy egy nap akár ötnél is több modellre van szükségem, akik mindannyian egy-egy tucat ruhát próbálnak fel. Ennek pedig kell a hely, nem is beszélve minden más szükséges felszerelésről. Öt modell haját és sminkjét is el kell készíteni valahol, erre pedig ennél a műteremnél külön helyiségben van lehetőség. Egy kedves külön részen asztal köré ülhet a stáb, itt meg tudjuk beszélni a munka menetét, és az így kialakult családias hangulat is tovább növeli a munka lehetséges pozitív kimenetelét. A G3-nál ráadásul még sosem kellett csalódnom a segítőkészségben sem. Ha otthon hagyunk valamilyen felszerelést, akkor is mindig kisegítenek bennünket ingyenesen használható vagy bérelhető pótlással, ezért nagyon szeretem ezt a helyet. Néha egy-egy lencse vagy világítás hiánya tönkre is tehetné az egész projektet, de így semmi okom az aggodalomra, és a több száz apróság észben tartása mellett nem kell attól tartanom, hogy ha valami nem kerül be a csomagba, akkor el lett rontva az egész napi munka. Szerencsére a G3 a főváros egyik legjobban megközelíthető pontján helyezkedik el, így az egész stáb könnyedén képes eljutni oda, és néha órák alatt össze is tudunk hozni egy SOS fotózást, ha arról van szó. Természetesen mi, akik a legtöbb felszerelést visszük, kocsival megyünk. Nagy előny, hogy a műteremhez jár az ingyenes parkolási lehetőség is, így könnyedén tudunk helyet szerezni. Ez nagyon fontos, hogyha az ember egy mázsányi felszerelést hord magával nap mint nap. Többször kell fordulni, mire minden feljut, így a távolság is fontos kérdés, ráadásul ha valami nehezebb felszerelésünk van aznapra, akkor sem kell aggódnunk, hiszen a G3-nál nagy teherbírású lift működik az ilyen helyzetek megmentésére.

A műterem kialakítása

Mi általában egyszerű, egyszínű háttér előtt készítjük a fotókat a műteremben, ez emeli ki a ruhák színeit és formáit, nem vonja el a figyelmet a fő koncepcióról. Azonban van az évnek olyan szakasza vagy olyan tematika, amihez különleges háttereket kell előállítanunk, amire az egyszerű műtermekben sajnos nincs lehetőség. Azonban nem kell nagyon izgulnunk ilyenkor sem, csupán egy szobával arrébb bérlünk helyiséget, egy greenbox szobát. A greenbox, vagyis a zöldháttér segítségével csodás képeket készíthetünk. Az én munkám ilyenkor is ugyanaz, a képek lehető legjobb elkészítése, és a G3 segít a háttér kialakításában. Ha pedig bizonyos kellékeket vagy dekorációt kell alkalmaznom, az is megoldható. Nem csak kifejezetten műterem-helyiség található ennél a cégnél, hanem fotózáshoz kialakított szobák is, ami talán az egyik legnagyobb előnye.

Ezért ajánlom a műtermet

Sok olyan dolgot felsoroltam már, ami meggyőző erejű lehet: a parkolástól kezdve, a biztosított wi-fi-ig, mindent megkaphatunk itt, ami egy jó műteremhez elengedhetetlen. Felkészült kollégákat, portfólió fotózást, klímát, kényelmi lehetőségeket, trendekkel és háttértudással rendelkező, mégis barátságos kollégákat, akikkel közösen nap mint nap nem csak képeket készít az ember, hanem alkot is valami többet, valami különlegest. Másoknap ez csupán egy kamera kattogtatása, de számunka, és a stáb számára ez elhivatottság, művészet, ezért fontos számunkra a minőség, a professzionalizmus és a tökéletességre törekvés. Így tehát minden fotós egy olyan helyre vágyik, ahol igazán művésznek érezheti magát, és ez számomra a G3 lett, ahol otthonos, mégis inspiráló környezet ösztönöz minket alkotásra. Ezért meleg szívvel tudom ajánlani.

Share this Post