Így tudsz tájékozódni a ruhatisztító árakról!

Mennyi is az annyi? A ruhatisztító árakról bővebben

A ruhatisztító árakról ma már könnyedén tudunk tájékozódni, pedig az ember sokszor elveszve érzi magát az árak között. Ennek azonban nem feltétlenül kell így lennie, hiszen egy igazán nem bonyolult dologról van szó, amit könnyen meg tudunk találni az internet segítségével, sőt még saját magunknak sem kell számolgatni. Mutatom is, hogy milyen lehetőségeink vannak. 

Árkalkulátorral a ruhatisztító árak megértéséhez

A ruhatisztító árak megtalálása ma már igen egyszerű. Sok ruhatisztító az embernek alapvetően kínál lehetőséget arra, hogy már az interneten is bele tudjon tekinteni az árakba, azonban ezek közül is ki tudom emelni az Ocean Tisztítószalont, ahol nem csak egyszerűen felsorolva találgatjuk meg az egyes tisztítás árait, hanem emellett egy árkalkulátort is igénybe tudunk venni, amelynek segítségével csak be kell jelölnünk, hogy az egyes ruhadarabok tisztítása vagy javításából mennyire lesz szükségünk, a kalkulátor pedig kiszámolja nekünk, hogy mennyi is lesz a várható költsége a szolgáltatásnak. 

ruhatisztító-árak_pic1

A kalkulátor persze minden fontos adatot tartalmazhat, a gyakorlatban persze lehetnek kisebb eltérések is, hogyha valami alig szorul tisztításra vagy éppen egy másik kategóriát jelent a szennyeződés. Emellett sokszor előfordulhat az is, hogy az ember rosszul gondolja, hogy milyen tisztításra van lehetőség egy ruhadarabnál, azonban összességében maga a kalkulátor elég pontos és megbízható segítséget nyújt az ember számára, érdemes használni az egyes tisztítási munkálatok esetében. 

A ruhatisztító árak kicsit konkrétabban

A ruhatisztító árak igen eltérőek lehetnek alapvetően. Nem olyan értelemben, hogy egyik cég a másik cég duplájáért vállalja ugyanazt a munkát, sokkal inkább arról van szó, hogy az egyes ruhadarabok vagy anyagok között nagy lehet az eltérés. Nézzük meg a legalapvetőbb példánkat: egy nyakkendő tisztítása néhány száz forint, míg egy hosszú estélyi ruha 15-20 ezer forint is lehet, azonban egyértelmű, hogy mindez miért lehetséges. 

De mennyi is az annyi? Ahogy azt már írtam, egy nyakkendő tisztítása és vasalása néhány száz forintból kivitelezhető, habár ezt a legtöbb esetben könnyen meg tudjuk oldani otthon is, segítség nélkül. A ruhatisztító árak innentől kicsit egységesebbek, még olcsóbban a rövid nadrágok és egyszerűbb kialakítású szoknyák, atléták. A sima pólók, ingek, nadrágok mosása és vasalása sem jelenthet kifejezetten gondot, ezeket is sokszor jobb döntés otthon tisztítani, hogyha megvan rá a lehetőségünk. Akkor visszük őket inkább a ruhatisztítóba, hogyha valóban nagy a szennyeződés, és márkás darabról van szó, amit nem szívesen dobnánk ki, vagy éppen olyan darabokat tudunk így tisztíttatni, amelyek a szívünkhöz nőttek, esetleg nagy kedvenceink és sokat jelentenek nekünk. 

A ruhatisztító árak mindenképpen megérik azonban számos esetben. Ezek általában a formális öltözet viseleteit jelentik és a különleges textíliákat. A formális viselet darabjai általában nagyon kényes anyagból készülnek, tisztításuk nem csak nehéz otthoni körülmények között, de szinte lehetetlen. A legtöbbször érdemes lehet ezeket egyáltalán nem tisztítani otthon, mosógépben semmiképpen sem, de a kézi mosás is sokszor okozhat problémát. Emellett ezeknek a daraboknak megvan a maga vasalási technikája, amitől nem illik és nem is érdemes eltérni, azonban ezekhez az apróságokhoz a szakemberek értenek igazán. 

ruhatisztító-árak_pic3

Megérik a ruhatisztító árak?

Én összességében azt tudnám mondani, hogy a ruhatisztító árak mindenképpen megérik a problémás eseteknél.  A makacs foltoktól otthon megszabadulni nem csak nehéz feladat, de sokszor lehetetlen is, és sokszor okoznak problémát és fejfájást a gazdájuk számára. Nem is beszélve a nagyobb textilekről az otthonunkban. Csipkés fehér függönyök, nagyobb sötétítő függönyök, amiket nem csak kézzel kell tisztítani, de sokszor egyenesen hipózásra, fertőtlenítésre és egyéb tisztításra is szorulnak, utána pedig ki is kell őket vasalni, ami egy otthoni vasalóval akár egy óráig is eltarthat egy nagyobb darab esetében, és az eredmény aligha lesz tökéletes. 

A ruhatisztító árakról tehát azt tudom mondani, hogy nem csak hogy jó döntés számolni velük, de sokszor egyenesen életmentők lehetnek, persze egy kis túlzással. De tényleg, mi lenne velünk, hogyha az esküvői ruhánkat leöntenénk valamivel a nagy nap előtt, és nem tudnánk gyorsan elszaladni vele egy tisztítóba? Bizony komoly anyagi károkba sodorhatnánk magunkat, vagy a másik rossz, leöntött ruhában kéne megjelennünk a nagy napon, amikor a tökéletesség a leginkább számít. Persze nem minden helyzet ilyen kritikus, de a ruhatisztító árak sokszor könnyebbséget jelentenek az embernek. És nem mellesleg, a rengeteg csodaszer helyett, hogyha az ember rögtön a mosodába viszi a darabokat, sokkal jobban járhat, egyszerűen csak azért is, mert nem csak pénzt spórol, de energiát is, és sokszor még a bőrünk épsége is rá tud menni, hogyha túl sok vegyszert használunk. Én tehát a ruhatisztító árakat még mindig jobb befektetésnek tartom, mint a sok otthoni szenvedést és praktikát, még ha néhány igen jó is, egy bizonyos ponton túl már nem éri meg próbálkozni. 

Share this Post