Milyen esetekben lehet előnyös a gépkocsi bérlés

Az első gépkocsi bérlésem története

Sajnos az előző héten lerobbant a családi autónk. Ami igazán problémás számunkra, hiszen vidéki emberként az autó helyettesíti a fővárosbeli gazdag tömegközlekedést. Sokáig gondolkoztunk, mi lehetne a problémára a megoldás. Én nem vagyok nagy műszaki zseni, mindenesetre a saját autónkban valami olyan alkatrészt kellett újra cserélnünk, amelynek a kiszállítása több, mint egy hét volt, így addig gyakorlatilag ellehetetlenedtünk volna az utazás szempontjából. Mivel ez egyikünknek sem volt lehetőség, így hamar másik megoldást kellett keresnünk. A gyerekeknek el kellett jutniuk az iskolába, a felnőtteknek dolgozni, ráadásul az autót is el kellett hoznunk valahogy a szervízből, ami szintén nem volt gyalog megoldható opció. Mivel rokonok vagy ismerősök segítsége sajnos ezen a ponton nem jöhetett szóba, ezért az interneten kellett megoldást találnunk, hiszen otthonról ki sem tudtunk jutni gyakorlatilag. És itt jött a képbe a gépkocsi bérlés.

Hogyan működik a gépkocsi bérlése

Találtunk egy oldalt, amely ezzel a problémával foglalkozik. Nos, ugye elsősorban akkor éri meg gépkocsi bérlésre adni a fejünket, hogyha elutazunk vagy több ismerőst és családtagot kellene elfuvaroznunk valahová. Külföldről való hazautazásnál is hasznos segítség lehet. A honlapok szerint pedig számos szolgáltatás létezik még a puszta bérlés mellett. Persze vannak olyan dolgok, amelyek evidensek egy ilyen cégnél. Biztosítják a felhasználót például a gépjármű tisztaságáról, így tehát nem kell amiatt aggódnunk, hogy nem elég higiénikus egy olyan kocsiba ülnünk, amelyet rajtunk kívül mások is használtak már. Ami számunkra nagyon jó volt, hogy a cég azt is vállalta, hogy oda hozta a kocsit, ahová mi szerettük volna. Bevallom, ez volt a leginkább pozitív tényező számunkra, hiszen elmenni a cégig is plusz összeg és rendkívül sok idő lenne. Viszont a gépkocsi bérlés kényelemmel is jár. Így tehát egy olyan autóra számíthattunk, amely jól karbantartott, tiszta és gyakorlatilag használatra kész, mindezt a házunkhoz kapva. Nem is csalódtunk, a gépkocsi bérlése igazán jó döntés volt a részünkről. A gépkocsi márkáját és kapacitását is mi választhattuk ki, amely szintén csak jól jött, hiszen az apám egyetlen márkát favorizál igazán, bár én ehhez nem értek. Igazi nőként, számomra a legnagyobb különbség a kocsikban a színük, nem pedig az, melyik cég gyártja, de ha az apám erre esküszik, akkor annak biztos megvan az oka. A kapacitás alatt pedig azt értem, hogy nem csak egyszerű személygépkocsikat lehetett bérelni az oldalakon, de kombikat és kisbuszokat is láttunk jó áron. Talán legközelebb, amikor kirándulni megyünk, egy ilyen kisbuszt veszünk majd igénybe. Habár nekem van egy olyan álmom, hogy szeretnék egyszer majd lakókocsival kirándulni, így egy olyan oldalt is keresnem kell egyszer, ahol lakókocsik bérlésére is van lehetőség, még ha az kisebb-nagyobb galibákkal is fog járni. Na de most a gépkocsi bérlésről volt szó ugye. Nos, az biztosan elkönyvelhető még a mérleg pozitív oldalára, hogy a kocsik az évszakhoz igazadó felszereléssel együtt érkeznek hozzánk, legfontosabb ezek közül természetesen a téli-nyári gumi megléte.

Milyen fajta gépkocsi bérlési lehetőségek vannak?

Hiszen nem mindegy, a gépkocsi bérlés milyen hosszú időre szól. A legtöbb oldalon már nem a napi díj sokszorozódik, hanem különböző bérleteket válhatunk, amellyel pénzt spórolhatunk meg. Léteznek 24 órás napi bérletek, ezek a legkisebb egységek, majd a heti bérletek, a hétvégi bérletek, havi bérletek, ha pedig ennél is hosszabb ideig szeretnénk az autót igénybe venni, akkor még speciális ajánlat alapján is meghatározhatják az összeget. Innen tehát már feltételezhető, hogy minél tovább tervezünk bérelni egy autót, annál kisebb lesz a napi átlagára a bérlésnek, amely hosszú távon igen megterhelő lenne az eredeti árért.

Milyen egyéb költségek merülnek fel a gépkocsi bérlés során?

Természetesen nem tud minden költséget a cég állni. Néhány költséget magunkra kell vállalnunk. Ilyen például az üzemanyag díja, miután a kapott rész elfogyott, és azt újra kell tankolni, vagy például a hatósági büntetések dija, amely nyilván a bérlő céget ilyen esetben nem érinti. Autópályamatricákkal természetesen legtöbbször ellátják az autókat a gépkocsi bérlés során, azonban ennek gondosabban utána kell járnunk, hogyha nem vagyunk biztosak benne, hová érvényesek a matricák. Ez is egy módszer arra, hogyan kerülhetjük el a büntetéseket. Ezen felül pedig a káreseteknél kell bizonyos önrészt vállalnunk, amely szintén nem róható fel a cégnél, hiszen nem az ő hibájuk. Emellett pedig a kiszállítási díjat is nekünk kell állnunk. Ez persze egy kis grimaszt húzhat az arcunkra, azonban azt be kell látnunk, hogy sajnos a cégnek sem érné meg az ország különböző részeire való szállítás.

Összességében úgy érzem, az autóbérlés bár nem két forint, mégis szorult helyzetben igazán jó megoldást nyújtott a számunkra. Mindenkinek ajánlom ezt a szolgáltatást, és itt van még néhány tipp, ha elkeveredtünk a bérlés során: https://www.hogyankell.hu/Aut%C3%B3t_b%C3%A9relni.

Share this Post